Top

Credite pentru fermieri „DE TREI ORI SUBVENȚIA”

CEC Bank în parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural lansează finanțările pe baza subvențiilor APIA pe 3 ani. Astfel, fermierii vor putea obține de 2,7 ori subvenția anuală APIA pentru cultivarea suprafețelor, în baza adeverinței APIA (primul an) și cu garanția FGCR.

„Agricultura este un domeniu esențial pentru economia României și provocările din perioada recentă au pus în centrul atenției importanța securității aprovizionării în domeniul alimentar. Prin acest program, CEC Bank sprijină accesul la finanțare al fermierilor, care vor putea accesa credite extinse, în baza subvențiilor APIA pe trei ani– aferente anului în curs și anilor următori, cu costuri avantajoase și cu un mecanism de garantare de stat. Accesul la finanțări este facilitat de garanțiile acordate de Fondul de Garantare a Creditului Rural”, declară Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank.

”Având în vedere dificultățile cu care se confrunta în prezent fermierii, respectiv seceta pedologica precum și creșterea prețurilor la imputuri, la solicitarea ministrului agriculturii si cu sprijinul susținut al domniei sale s-a reușit intr-un timp record, respectiv 3 zile, identificarea si operationalizarea unui nou produs de garantare ce vine în sprijinul fermierilor, respectiv ”DE TREI ORI SUBVENȚIA”, sprijin ce le va putea garanta asigurarea lichidităților financiare pentru a putea efectua lucrarile agricole necesare inființării culturilor din toamna acestui an.”, declara Alina Toma, Director General F.G.C.R.

Prin creditele în baza subvențiilor APIA pe 3 ani pentru cultivarea superfețelor se pot obține sume de 2,7 ori subvenția anuală APIA (90% din subvenția pe fiecare an). Finanțările au o dobândă avantajoasă: ROBOR 6M + 2%, la care se adaugă comisionul de acordare de 0,75% din suma finanțată, perceput o singură dată și comisionul aferent garanției FGCR. Banca nu percepe comision de administrare. Garanțiile FGCR pot acoperi până la 80% din valoarea finanțărilor.

În cazul fermierilor care au accesat deja finanțări în baza adeverințelor APIA pe 2022, se pot obține credite pentru următorii doi ani.

CEC Bank acordă creditele pe baza subvențiilor APIA pe 3 ani fermierilor care cultivă suprafețe agricole mari (50 de hectare) și au un istoric de cel puțin 2 ani (încasare subvenții/finanțări APIA). Mai multe detalii despre creditele pe baza subvențiilor APIA pe 3 ani sunt disponibile aici.

Pentru beneficiarii care nu se incadrează în criteriile de mai sus, respectiv pentru  fermieri care cultivă suprafețe agricole mai mici de 50 de hectare și nu au un istoric de creditare de cel puțin 2 ani, FGCR le recomanda să solicite credite pentru finanțarea capitalului de lucru ce poate ajunge până la 500 mii lei creditul pentru capital de lucru si 1 milion de lei pentru investiții.

Mai multe detalii despre acest produs sunt disponibile pe site-ul FGCR GARANTII PENTRU CREDITE DE VALORI REDUSE (DE MAXIM 1.000.000 LEI), CU GRAD DE ACOPERIRE CU GARANTII MAI MIC DE 100 % – FONDUL DE GARANTARE A CREDITULUI RURAL (fgcr.ro)

 

Despre CEC Bank 

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 50,4 de miliarde lei, la sfârșitul primului trimestru din 2022.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking, mobile banking și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

 

Despre FGCR

FGCR – IFN S.A.este primul fond de garantare din Romania dedicat agriculturii, fiind înființat in anul 1994 și având aproape 30 de ani de activitate sustinută pentru dezvoltarea agriculturii si mediului rural.

Principalele obiective ale FGCR – IFN S.A. sunt:

  1. Facilitarea accesului la finantare al producatorilor agricoli privati si procesatorilor privati de produse agricole;
  2. Facilitarea obtinerii de catre beneficiarii publici ai FEADR a avansurilor necesare implementarii investitiilor prevazute in contractele de finantare nerambursabila incheiate cu AFIR;
  3. Sprijinirea absorbtiei fondurilor europene alocate Romaniei pentru agricultură;
  4. Sprijinirea consolidarii exploatatiilor agricole si dezvoltarii mediului rural;
  5. Stimularea dezvoltarii pietei funciare.

Misiunea FGCR este de  a  sprijinii fermierii, producatorii și procesatorii din domeniul agriculturii, pisciculturii, acvaculturii si industriei alimentare, in vederea finantarii de catre institutiile financiare, prin  garantarea creditelor acestora.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/fgcr.ro/public_html/wp-includes/functions.php on line 4350