Top

Garanții componenta RURAL INVEST si AGRO IMM INVEST
Program IMM INVEST PLUS

 

FGCR acorda garantii aferente schemei de ajutor de stat asociata componentei RURAL INVEST  si AGRO IMM INVEST din cadrul Programului IMM INVEST PLUS pentru susţinerea întreprinderilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar precum și în domeniul  comerțului cu produse agricole, piscicole și produse alimentare, cu excepția băuturilor și  tutunului, în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Lista codurilor CAEN aferente domeniilor eligibile la finanțare în cadrul componentei RURAL INVEST poate fi consultată aici.

Lista codurilor CAEN aferente domeniilor eligibile la finanțare în cadrul componentei AGRO IMM INVEST poate fi consultată in cadrul Anexei nr.4 din Ordinul comun al MF/MADR/MAT/MDLPA nr.938/47/388/184/2023 pentru modificarea și completarea  Ordinului nr. 2167/2474/1535/280/2022 privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului IMM INVEST PLUS pentru componentele: IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD și GARANT CONSTRUCT, publicată în Monitorul Oficial al României nr.113/09.02.2023.

Categoriile de beneficiari, criteriile de eligibilitate, valorile finanțărilor și ale granturilor de care se poate beneficia în cadrul componentei RURAL INVEST precum și etapele care trebuie parcurse pentru obținerea garanției pot fi consultate aici.

Categoriile de beneficiari, criteriile de eligibilitate, valorile finanțărilor și ale granturilor de care se poate beneficia în cadrul componentei AGRO IMM INVEST precum și etapele care trebuie parcurse pentru obținerea garanției pot fi consultate aici.

Lista documentelor necesare analizei solicitarii de garantare pentru componenta RURAL INVEST poate fi consultata aici.

Lista documentelor necesare analizei solicitarii de garantare pentru componenta AGRO IMM INVEST poate fi consultata aici.

Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate de către FGCR, în cadrul componentei RURAL INVEST în anii 2022 și 2023 este de 4.400.000.000 lei si 100.000.000 lei aferenți componentei AGRO IMM INVEST.

Termenul de valabilitate al schemei se extinde pana la  31.12.2023.

Termenul pana la care se pot transmite documentatiile de  solicitare a  garantiilor  este 22.12.2023.

Lista intrebarilor frecvente aferente programului IMM INVEST PLUS


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/fgcr.ro/public_html/wp-includes/functions.php on line 4350